Neem contact met ons op:
  • Black Instagram Icon
Avenue Céramique 189 / 6221 KX Maastricht / +31 6 15  535  107 / info@mosaeique.com 
Geopend op Zaterdag van 13u tot 17u en volgens afspraak.

© MAISON MOSAEIQUE

INTERIEUR / ARCHITECTUUR

1/10

Totaalproject 

Verbouwing & inrichting

Een landhuis uit 1975 met de prachtige natuur in de hoofdrol.

 

De huidige tijd en zijn bewoners vragen om een andere woonbeleving - meer openheid - andere oriëntatie en bewust contact met de natuur:

de bestaande keuken, gesloten en klein, op het Noorden en met minimaal contact met de prachtige natuur en de naastgelegen eethoek vormden de aanleiding tot de verbouwing. mm creëert een open woonkeuken, waarbij het contact met de natuur en de gehele dag zon voorop staan. Dit wordt bereikt door het verleggen van diverse functies, het doorbreken van een binnenmuur en het integreren van grote schuifpuien in de kopse gevel. 

 

De huidige architectuur en inrichting zijn klassiek, de nieuwe elementen - zowel de architectuur als de inrichting zijn strak en modern - waarbij alle elementen samensmelten alsof het altijd zo is geweest.

 

Het project werd zonder aanpassingen bij de eerste vergunning aanvraag goedgekeurd.

Totaalproject

Verbouwing en inrichting loft

Op een oppervlakte van 250m² in een pakhuis van ca. 1850, is een loft gecreëerd met twee slaapkamers en twee badkamers - waarvan een met een royale douche- en stoomcabine, een sauna en heerlijk bubbelbad. 

Het uitgangspunt was om het karakter van een aantal interessante bouwkundige elementen te benadrukken: met name de uitgebreide raampartij in de langste gevel van het pand. Dit krachtige ritme is versterkt door een lange, afwisselende parallelle kastenwand te plaatsen, waardoor een hoofdas ontstond zowel in routing en functionaliteit als in ruimtelijkheid - een wandeling van 22 meter - de oplossing voor het creëren van meterslange bergruimte voor kleding, boeken en muziek.

Een bestaande doorbraak in de massieve binnenmuur werd behouden en als vanzelf geïntegreerd door een sterk contrasterende invulling van een frameloze matte glaswand, de scheiding vormend tussen het toilet en de douche in de gastenbadkamer.

 

Het project werd zonder aanpassingen bij de eerste vergunning aanvraag goedgekeurd.

1/19

1/10

Herindeling 60er jaren bungalow.

Totaalproject 

Verbouwing, uitbreiding & 

inrichting jaren '50 woning

Samen met de opdrachtgever hebben we diverse koophuizen onderzocht en dit vrijstaande mini huisje verscholen tussen grote oude bomen blijkt de perfecte keuze: de eerste prioriteit was een krachtige, oude, bestaande natuurlijke omgeving.

 

De woning uit 1955, waar de tijd bleef stilstaan, had een totale woonoppervlakte van 92m2 verdeeld over twee lagen. Dankzij de uitbreidingsmogelijkheden werd er een totaal van 180 m2 gecreëerd.

 

De bovenverdieping bleef ruimtelijk intact, enkel de raampartijen in de achtergevel dienden aangepast, bestaande uit 2 slaapkamers, 1 kleedkamer, ruime badkamer en apart toilet.

 

De bestaande begane grond werd volledig herzien. Door het verplaatsen van de voordeur ontstond er een nieuwe as, haaks op de 2 assen ontstaan door de 4 kleine raampjes in de kopse gevels. De bestaande woonkamer wordt de nieuwe keuken, waarbij de erker wijkt voor een groot raam, de oude openslaande deuren in de achtergevel de contactplek vormen met de nieuwbouw, de bestaande keuken wordt 2e badkamer, toilet en fonteintje. De nieuwbouw omvat het zitten en eten, met in de achtgevel een kamerhoge  raampartij van 11,50 meter lang.

 

Langs de rechter kopse gevel wordt de masterbedroom gecreëerd met eigen badkamer en toegang tot woonkamer. De masterbedroom ligt op het noorden, de laatste zon verwarmt  de kamer door middel van een binnenvenster.  De complete begane grond krijgt een loft gevoel. Waar je ook staat, je hebt steeds contact met de omliggende natuur.

 

De buitengevel wordt van buiten uit geïsoleerd, alle gevels worden glad gestuukt, beneden donker geschilderd, boven wit, waardoor een horizontale gelaagdheid ontstaat.

De nieuwe raampartijen zij in zwart staal, de voor - en binnendeuren in oud eiken. 

 

Het project werd zonder aanpassingen bij de eerste vergunning aanvraag goedgekeurd, en zal naar verwachting medio 2019 afgerond worden.

1/11